Milyen a jó gruber?

Napjainkban egyre növekvő követelményekkel szembenéző gazdálkodóknak a munkájuk során sokoldalú és megbízható talajmunkagépekre van szükségük. Erre kínál megoldást az Omikron gruber.

Az AGROTHON Kft. által forgalmazott Omikron Gruberek a mulch technológiába is könnyen beilleszthetők. A munkagépre alapozott művelési rendszer kevesebb menettel valósítható meg, mint a szántásos. Az ezzel végzett alapművelés után tekintettel az eszköz felszereltségére nincs szükség a hagyományos értelemben vett pl. tárcsás elmunkálásra, ezért az így előkészített talajok nem tömörödnek vissza. Se

kély tarlóhántásra is használhatjuk ennek célja, hogy a hántott réteg laza és homogén szerkezetű legyen.

Ennek az eszköznek köszönhetően nincs tömör talpréteg a hántott felszín alatt, a

 nagy mennyiségű csapadék egyenletesen áztatja be a talajt, nem alakulnak ki a víznyomásos területek. 

Középmély tarlóápolásra is alkalmazhatjuk. A nagyobb mennyiségű szármaradvánnyal borított táblákon, és laza talajokon is bátran használhatjuk 15-30 cm mélységben ápoló munkára.

Kisebb és a nagyobb gazdaságok számára is tudunk ajánlani grubereket. A szár

Omikron gruber
Omikron gruber

nyaskések garantálják a jó talajbahúzást, ezért bátran ajánljuk minden talaj típushoz. Ez a felépítés egyaránt alkalmas a kötött talajokon történő mélyítő jellegű művelésre és sekélyebb mulcsművelésre is. A késszárak rugós biztosításúak, erőteljes igénybevétel esetén a késszár komplett tartóval együtt a rugó túlterhelés hatására felcsukódik. A nyári vagy őszi tarlóhántásra mindenképpen olyan gépet ajánlunk, ami elmunkálóval van kombinálva. Fontos követelmény, hogy a lezáróhenger mindig a talajainkhoz leginkább megfelelő legyen.

 

 

Ékgyűrűs henger

Alkalmas: nyári és az őszi talajmunkára.

Nagy szármaradvány esetén is használható

Tökéletes egyengetésről gondoskodik, lezár és visszatömörít. Elősegíti a szármar

Omikron gruber
Omikron gruber

adványok gyors lebomlását.

A gyűrűk között előrenyúló sárkaparók helyzete állítható illetve beállítástól függően részt vesz a talajvisszazárásban is.

Különösen alkalmas a mulcsvetés előtti talajelőkészítésre kötött és homokos talajon is.

Az ékgyűrűs elmunkáló bordás felületet képez a talajon, ezáltal nagy tömegű csapadék esetén sem tud az eső megfolyni, a csapadék egyenletes felszívódása biztosított, csökken az erózió hatása.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =