Permetező karbantartása

Permetező karbantartása – mikor és miért fontos?

Az őszi munkák végeztével a permetezőket fel kell készíteni a több hónapos téli tárolásra. Két szempontot érdemes szem előtt tartani: a folyadékok megfagyásával járó térfogatnövekedés károsító hatásának megakadályozását, illetve hogy a probléma mentes tavaszi munkakezdés érdekében hibamentesen, kijavított állapotban kerüljön tárolásra a gép, a kellemetlen meglepetések megelőzése érdekében.

A karbantartás általános kezdő lépése a permetező belső, majd külső tisztítása. A mosás során be kell tartani a környezetvédelmi előírásokat a vegyszerek kezelésével kapcsolatban.

permetező karbantartása                   permetező karbantartása

A KERTITOX permetezőnkön külön tisztavizes tartály biztosítja az átöblítéshez, mosáshoz való vizet a szivattyú, a szelepek és a vezetékrendszer tisztításához.

Ehhez a tisztításhoz a permetező saját szivattyúja használható. A fő tartály átöblítését forgófejes öblítőfejjel végezhetik, amihez a vizet szintén a szivattyún keresztül, a tisztavizes tartályból kell nyerni. Az átmosás során a vegyszerbekeverő se maradjon ki!

A belső mosás végén ellenőrizze a fúvókákat, és amennyiben valamelyiknél a csepegésmentes fúvókatartó membránja nem zár rendesen, úgy cserélje újra a membránt!

Permetező szivattyú karbantartása                   Permetező vegyszerbemosó karbantartása

A téli fagymentesítés. A fagyállóval való téliesítés előnye, hogy a fagyálló a membránokat a tél folyamán nem hagyja kiszáradni, így azok nem károsodnak a mínuszokban. A fagyállóval való feltöltés előtt a tartályokból le kell üríteni a vizet, majd a permetező méretétől függően 20-40 liter tömény fagyállót kell a vegyszerbekeverő tartályba, vagy ha az nincs, akkor a főtartályba tölteni szükség szerint a tisztavizes tartályba is. A betöltött tömény fagyálló koncentrátumot a komplett rendszeren, a szivattyún, a szelepeken és a fúvókákon egyaránt át kell járatni,. Ellenőrizze a fúvókákon kiáramló fagyállóvíz keverék fagyállóságát; ennek minimum mínusz 20-25°C-ig megfelelőnek kell lennie.

Permetezőkínálatunkat itt találja!

1 thought on “Permetező karbantartása”

  1. I am not certain the place you are getting your information, but
    good topic. I needs to spend some time learning more
    or working out more. Thanks for excellent information I was searching for this
    information for my mission.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =