Tarlóhántás Omikron Szupernehéz tárcsával

A tarlóhántás a nyár elején, nyár közepén betakarított növények tarlóján végzett sekély talajmunka. Célja a talajnedvesség megőrzése. A tarlómaradványokkal részlegesen fedett tarló kevesebb nedvességet veszít. Emellett a gyomszabályozásban, gyomirtásban is fontos szerepe van.

Tarlóhántás Szupernehéz tárcsával          Tarlóhántás Szupernehéz tárcsával

A tarlóhántás a nyár elején, nyár közepén betakarított növények tarlóján végzett sekély talajmunka.

A tarlóhántás elősegíti talajaink regenerálódását, emellett a talaj fizikai-biológiai egyensúlyának megtartását, ehhez homogén talajszerkezetet kell létrehozni a teljes munkamélységben. A tarlóhántás közvetlen célja a hántással egy munkafolyamatban vagy az azt megelőzően aprított szár és gyökérmaradványok részleges talajba keverése.

A tarlóhántás elősegíti talajaink regenerálódását.

Mindezek figyelembevételével az AGROTHON Kft. az Omikron szupernehéz tárcsáját ajánlja a munkafolyamat elvégzésére. Ezek a munkagépek 2 tárcsasorral szerelt, V-elrendezésű, szintszabályzóval ellátott vontatott kapcsolású gépek ékgyűrűs elmunkálóval szerelve! A gépek automatikusan működő szintezővel és munkamélység-szabályozással vannak ellátva.

Tarlóhántás Szupernehéz tárcsával                    Tarlóhántás Szupernehéz tárcsával

2 tárcsasorral szerelt, V-elrendezésű, szintszabályzóval ellátott vontatott kapcsolású gépek ékgyűrűs elmunkálóval szerelve.

A tárcsák hagyományos alkalmazási területén (tarlóhántás) kívül alkalmasak még szántáselmunkálásra, magágykészítésre, növényi szármaradványok feldarabolására és talajba keverésére, gyomirtásra, vegyszerek – műtrágyák –, kemikáliák talajba keverésére, ugar feltörésére, valamint szántás nélküli talaj-előkészítésre. Tárcsasorok csapágyazása, öntvényházas, kúpgörgős csapágyazás, dupla szimeringgel és erősített csapágylábbal készül, mely jóval kevesebb gondozást igényel a hosszú élettartam megtartása mellett is.

Az automatikus szintező megfelelő beállítás esetén biztosítja az azonos munkamélységet elöl és hátul egyaránt, továbbá megtartja a gépet vízszintes helyzetben a legnagyobb mélységtől a szállítási magasságig.

A legszembeötlőbb jellegzetessége a robusztus vázszerkezet és a hatalmas átömlési keresztmetszet. Fontos a művelés során, hogy még extrém mennyiségű szármaradvány sem okozhat gondot, valamint a jelentős átömlési keresztmetszetnek köszönhetően a gép nagyobb mélységben is eltömődésmentesen tud dolgozni. A szállítókerék a váz közepére van elhelyezve, ami nyugodt futást garantál.

Tarlóhántás Szupernehéz tárcsával - előtte-utánna        

Az Omikron tárcsa a keményebb, szárazabb talajban is tökéletes munkát végez, a nagy önsúlya miatt. Az egy tárcsalapra jutó súly eléri a 118 kg-ot is! A talaj lezárását 485 mm átmérőjű ékgyűrűs elmunkáló biztosítja, mely egyenletes, tömör talajfelszínt biztosít.

A szupernehéz tárcsakínálatunkat itt tekintheti meg!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + 18 =