Omikron FRONT FÜGGESZTÉSŰ FOLYÉKONY MŰTRÁGYA KIJUTTATÓ

Kategória:

OFMA-660 F folyékony műtrágya adapter 660 literes tartállyal frontfüggesztésre vagy orrsúly tartóra

A front függesztésű folyékony műtrágya adapter megalkotásának elsődleges célja, hogy a már jól ismert és eredményesen alkalmazott szilárd vagy folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátorainkat kiegészítse. Használatával egy munkamenetben megvalósítható a kultivátorozással talajba juttatott műtrágyázás mellett a lombtrágyázás is, csökkentve ezzel a taposási kárt, optimalizálva az erőforrások felhasználását. Az orrsúly „haszontalan” tömege helyett hasznos tömeggel valósítható meg az erőgép megfelelő súlyelosztása.

Műtrágya kijuttató adapterrel nem rendelkező kultivátorok esetén a berendezés költséghatékony megoldást jelent a meglévő kultivátorok folyékony műtrágya kijuttatására alkalmassá tételében. Ebben az esetben a kultivátorra helyezett szerelvényezéstől függően megvalósítható a műtrágya talajba juttatása a rugóskapákra szerelt rozsdamentes lefolyócsöveken keresztül, vagy a lombtrágyázás az állítható magasságú és szórásirányú permetező fúvókák segítségével.

A kijuttatott mennyiség 76 cm-es sortávolság és 10 km/h haladási sebesség esetén lombtrágyázásnál 73 liter/ha-tól 385 liter/ha-ig, talajba juttatós szerelvényezéssel 92 liter/ha-tól – 470 liter/ha-ig nagy pontossággal beállítható.   Számítógéppel történő vezérlésével, GPS sebesség-jeladóval megvalósul az előre beállított kijuttatni kívánt mennyiség sebességarányos kijuttatása. Amennyiben a traktoron ki van építve az ISO11786 szabványnak megfelelő sebesség jeladó port, lehetőség van a GPS helyett a megfelelő kábel segítségével ennek használatára is. A szükséges nyomás előállításáért háromhengeres, 115 l/min teljesítményű membránszivattyú felel. A szivattyú meghajtásáról hidromotor gondoskodik, melyet áramállandósító- és visszacsapó szelep véd.